Generelle betegnelser Narcissist

Hvis du vil undersøge noget om Narcissistisk Personligheds Forstyrrelse så vil du ofte støde på de samme ord eller betegnelser uanset hvor du søger på nettet.
At der findes generelle betegnelser gør det så meget nemmere at finde det du søger. 
De fleste ord og betegnelser er dog på engelsk og der findes ikke danske oversættelser til dem alle, jeg vil derfor lave beskrivelser over hvad disse ord dækker.


Mit mål er at beskrive alle disse forskellige betegnelser, sådan at når du støder på dem så vil der være et link som så vil føre dig over på denne side, hvor jeg har samlet alle dem jeg selv er stødt på og dem som jeg vil støde på i fremtiden.

Da denne liste nok ikke bliver helt komplet lige med det samme, så beklager jeg hvis der er betegnelser du støder på i mine indlæg, som endnu ikke er på min liste.

Jeg lover dig at jeg vil opdatere den løbende og så hurtigt som muligt.

 

 

Liste over generelle betegnelser:

klik på ordet for at komme til selve beskrivelsen af betegnelsen.

Idealiseringsfasen også kaldet Lovebombingfasen eller Honeymoonfasen, består af:

Conditioningfasen (opdragelsesfasen)
Groomingfasen (forberedelsesfasen, der hvor du bliver trænet)
Discardfasen (kasseringsfasen)

 

 

Shared Fantasy:

Handler om ‘kærlighed og ‘samliv’ skabt på pinefuld og uudholdelig smerte samt tilbageholdelse.

For at sikre sig en partner, bliver narcissisten nødt til at lade som om at han er interesseret i et langvarigt og engageret (voksen) forhold, kun for at få kvinden til at date ham og ikke mindst for at få hende til at gå i seng med ham.

F.eks. Narcissisten insisterer på at i som par har seksuel eksklusivitet, hvilket er et tegn på et langvarigt og engageret forhold.

Groomingfasens formål er at skabe denne tilstand af eksklusivt forbundethed via en fælles fantasi (Shared fantasy).
Shared fantasy er en fælles psykotisk tilstand hvor den fælles fantasi trives på falske løfter og det hele er som et rollespil, fordi ingen er sig selv. 
Det hele er bygget på en løgn.