Hvorfor Idealiseringsfasen

Hvorfor idealiseringsfasen. 

Idealiseringsfasen også kaldet Honeymoon- eller Lovebombing fasen er den første fase, der starter fra dit første møde med narcissisten til du er ‘fanget’. 

Denne fase kan vare fra 3-6 måneder, sjældent længere og måske ofte kortere tid, da det er udmattende for narcissisten at skulle være på i så lang tid. 

 

Hele idealiseringsfasen består af Conditioningfasen, Groomingfasen og Discardfasen, der findes ikke rigtig en dansk betegnelse for disse engelske betegnelser, men hvis du har været udsat for denne fase så ved du helt sikkert hvad jeg taler om. 

 

Idealiseringsfasen og især groomingfasen går ud på at få dig til at beundre og ubetinget elske narcissisten og at få dig til at indgå i et forhold med ham. 

Hele ideen med denne fase er en test der går ud på at finde ud af om narcissisten kan bruge dig, han kigger på hvad du kan give ham.
Der er 3 ting du skal kunne levere:

 1. Sex 
 2. Service
 3. Supply (forsyning)

Hvis du ikke kan opfylde mindst 2 af disse krav så bliver du dumpet og narcissisten bevæger sig videre til det næste offer.

Du står tilbage og er helt forvirret over hvad der sker, for han er væk uden en forklaring, der er aldrig en afslutning eller forklaring og derfor bliver du efterladt med en følelse af tomhed, ensomhed og en sorg over dette fantastiske eventyr allerede er ovre før det rigtigt startede. 

Denne fase hvor du bliver kasseret kaldes for Discardfasen (kasseringsfasen)

Du blev målt, vejet og fundet for let, det er sådan narcissisten opererer!

 

Der er 10 mål narcissisten ønsker at opnå i denne fase: 

 

 1. At etablere dominans og derved fastslå, uden tvivl, hvem der har magten. 
 2. At forme kvinden til en tankeløs, uselvstændig og lydig tøjte.  (sorry girls)
 3. At overvinde kvindens naturlige modvilje, afsky og angst, dette gøres ved at love hende det liv hun drømmer om, med ham som drømme manden.  (Shared Fantasy, læs mere her) 
 4.  At udsætte kvinden for hjernevask.. 
 5. At isolere kvinden fra familien og sociale netværk 
 6. At flytte kvindens grænser, moral, værdier og for at overskride hendes egne personlige regler for kontakt. 
 7. At signalere intensiteten og vedholdenheden og følelsen af hengivenhed og samhørighed (soulmate) 
 8. At fremstå ægte for at vise kvinden oprigtighed, autentisitet samt gode og ægte intentioner fra ‘lovebomberens’ side.  
 9. At bruge gaslighting for at skabe, pålægge og målrette en virkelighed, hvor en fælles kultlignende fantasi sker. (Shared Fantasy, læs mere her)
 10. At invitere ‘målet’ (kvinden) til at træde ind i ‘The hall of mirrors’, hvor kvinden bliver idealiseret og fuldstændig forelsker sig i sig selv. Måske endda for allerførste gang i hendes liv. Dette er en afhængighedsskabende tilstand og gennem hele forholdet med narcissisten længes du tilbage til denne tilstand.